Харківські «русалки» тріумфально повернулися додому

Category: Новини

Золоту та п’ять бронзових нагород , а також ліцензію на Олімпійські ігри здобула збірна України з синхронного плавання на чемпіонаті світу з водним видів спорту, який проходить в корейському місті Кванджу.

22 липня в харківському аеропорту відбулася урочиста зустріч збірної. Привітати чемпіонок світу прийшли заступник голови облдержадміністрації Анатолій Бабічев, начальник управління у справах молоді та спорту Віталій Кириленко, голова відділення НОК України в Харківській області Віктор Христоєв, а також директор Школи вищої спортивної майстерності Андрій Олефіренко. Андрій Володимирович побажав спортсменкам не зупинятися на досягненому та сміло покоряти нові висоти, в тому числі і олімпійські, адже ліцензії на головну подію чотирьохріччя вже здобуті.

На даному чемпіонаті світу збірна України з синхронного плавання, до складу якої увійшли виключно спортсменки харківської ШВСМ, а саме Єлизавета Яхно, Анастасія Савчук, Марта Федіна, Катерина Резнік, Марина та Владислава Алексіїви, Яна Нарежна, Олександра Коваленко, Аліна Шинкаренко, Валерія Апрелєва і Вероніка Гришко, здобула золоту медаль в хайлаті, а також срібні в довільній та технічній програмі груп, комбінованій програмі груп. Крім того Марта Федіна та Анастасія Савчук стали бронзовими призерками в довільній та технічній програмах груп.

Крім того до вже існуючої ліцензії в дуетах збірна України додала собі перепустку на Олімпіаду в Токіо і в групах, та вдруге в історії змагатиметься за олімпійські нагороди в командних змаганнях.  

«Золота медаль була очікуваною. Я була впевненою, що ми привеземо її», — поділилася головний тренер збірної України Світлана Саїдова, — «Боротьба за ліцензію була важка. Спортсменки з Іспанії та Італії дуже сильні суперниці. Я думаю, що завдяки акробатиці та більш цікавої програми, в якій ми йдемо своїм шляхом та не копіюємо інші країни, ми змогли їх обійти. Ми це зробили. Требо і далі бути сильними та втримувати позиції».

Найбільшу кількість нагород здобула Анастасія Савчук, яка виступала в усіх командних видах програми та в дуеті.

«Емоції були неймовірні. Хотілося і плакати, і радіти, обніматися з усіма. Дуже булі раді перемозі, медалям та тому, що здобули ліцензію на Олімпіаду. Ми були налаштовані її отримати, та зробили все для цього», — зазначила Анастасія Савчук.

Тепер на дівчат очікує відпустка,а вже с вересня місяця розпочнеться підготовка до нового сезону, який, сподіваємося, буде ще успішнішим.