Роман Свічкар завоював «бронзу» чемпіонату світу

Category: Новини

23 липня 2018 року спортсмен харківської ШВСМ Роман Свічкар став бронзовим призером чемпіонату світу з фехтування, який в ці дні відбувається в китайському місті Усі.

Роман, для якого даний чемпіонат світу став дебютним на дорослому рівні, став призером в особистих змаганнях з фехтування на шпагах. На шляху до медалі він переміг з рахунком 15:13 шпажиста з Японії, розгромив 15:3 представника Естонії, а у наступному поєдинку здолав 15:14 італійця Паоло Піццо, який був діючим чемпіоном світу. Далі харків’янин також з перевагою в один бал здолав спортсмена з Узбекистану, а потім з рахунком 15:12 переміг фехтувальника з Швейцарії.

Вийти до фіналу змагань Роману завадив француз Яннік Борел, який переміг нашого спортсмена з рахунком 15:11, та в підсумку став чемпіоном світу. Роман Свічкар розділив третє місце з Богданом Нікішиним з Дніпра. Друге місце посів Рубен Лімардо Гаскон з Венесуели.

Попереду у шпажистів ще командні змагання, які відбудуться 25 та 26 липня.

Вітаємо Романа та його тренера Ірину Одокієнко з бронзовою медаллю чемпіонату світу, та бажаємо удачі в командних змаганнях!!!